Energiek & Krachtig zijn!
Laagdrempelig, persoonlijk & doelgericht.

 

Vitaliteit en beweging

Vitaliteit, oftewel "Levenskracht", staat voor een leven met een optimale balans tussen een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hierbij komen een aantal aspecten kijken, namelijk: gezonde voeding, voldoende beweging, stressregulatie, fijne relaties, veiligheid en zekerheid ervaren en ruimte hebben voor persoonlijke ontwikkeling. Bij een goede balans tussen deze aspecten zorgt dat ervoor dat je je fit voelt, vol energie bent, stressmomenten goed kunt managen en het gevoel hebt de hele wereld aan te kunnen. Het combineren van een vorm van beweging of sport met het leren veranderen van je bepaald gedrag is een perfecte manier om een gezondere leefstijl te ontwikkelen. Het doen van een vorm van bewegen of sport is over het algemeen een onderdeel van het veranderen van jouw gedragspatronen. Dit kan variëren van een dagelijkse wandeling in het bos, de rustigste vorm van yoga of misschien wel een zeer intensieve training. Samen zullen we kijken naar de geschikte vorm voor jou. Naast beweging is een gezond voedingspatroon ook zeer belangrijk om je vitaal te voelen. Daarom zal ook dit een belangrijk onderdeel zijn van jouw vitaliteitstraject.


Wanneer je voor een vitaliteitscoach kiest

Het kan zijn dat je op één van de treden van de vitaliteitspiramide een probleem ervaart welke je graag zou willen oplossen. Soms lukt het je zelf niet om het probleem volledig op te lossen en loop je vast. Het kan dan helpen om hierover met een coach in gesprek te gaan. Ik als vitaliteitscoach kan door middel van gesprekstechnieken en het doen van opdrachten met jou, helpen om op zoek te gaan naar een oplossing voor dit probleem. 

Mogelijke vraagstukken om een vitaliteitscoach in te schakelen kunnen zijn:

 • Je probeert al jaren je leefstijl te veranderen, maar lukt het maar niet dit vol te houden. Hoe komt dit?
 • De verandering van en zoektocht naar omgeving, gedrag, vaardigheden, overtuiging, identiteit en zingeving. Je wilt wat anders in je leven, maar wat?
 • Je valt steeds weer terug in je oude gedragspatronen of je ervaart mentale onrust. waar komt dit door?
 • Hoe verander je je beweeg- en voedingspatroon naar wat gezond is, maar wel bij jouw leefsituatie past?
 • Hoe kun je omgaan met de stressmomenten in je leven die energie vreten?
 • Hoe kun je werk, privé en gezondheid weer optimaal combineren?
 • Hoe kun je lichamelijke en geestelijke klachten voorkomen of juist aanpakken?
 • Heb je last van symptomen als: vermoeidheid, lage weerstand, hoofd- en rugpijn, spierpijn, hartkloppingen, hoge bloeddruk, gejaagdheid, etc.? Waar komt dit van en hoe kom je er vanaf?

De werkwijze van de Vitaliteitscoach

Emotionele ontwikkeling, eerder opgedane successen en uw positieve en sterke eigenschappen naar boven halen staan centraal tijdens het vitaliteitstraject. Ik maak gebruik van oplossingsgericht coachen en van technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Een belangrijke vraag waar we antwoord op willen hebben: "Waarom doe je wat je doet?"

Het doel is om je binnen een aantal sessies de tools te geven die je nodig hebt om jouw leefstijl te verbeteren en te zorgen dat je dit levenslang kunt inzetten. 

Bel of mail mij gerust voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Praktische informatie

Eén sessie (ook het intakegesprek) duurt 45 tot 60 minuten. Het traject duurt zo lang als nodig is, het is lastig om aan te geven hoe lang het traject exact duurt. Dit is namelijk afhankelijk van de complexiteit van jouw vraag en het aantal veranderingen die je wilt bewerkstelligen.

Indicatie: tenminste 4 consulten.

Vitaliteitstrajecten

Er zijn ook mogelijkheden tot volledige trajecten van 3 maanden, waarin sporten/bewegen en leefstijlbegeleiding centraal staan naast de psychosociale begeleiding. 

Voordelen:

 • keuze uit 2 specifieke trajecten: afvallen of stressregulatie;
 • vast bedrag voor het hele traject;
 • sporten op vaste momenten gericht op doel (afvallen/stressregulatie)
 • 1 intake, 4 coachmomenten, 1 eindgesprek;
 • 0-meting, tussentijdse metingen en een eindmeting;
 • persoonlijk beweegplan
 • online coachingsmogelijkheden


Tarieven

Vitaliteitscheck: 69,50 euro (persoonlijke check en advies)
Intake: 47,50 euro
Consult: 59 euro per sessie, inclusief btw, per sessie. (Voorbereidingstijd en verslaglegging inbegrepen)

Vitaliteitstraject: 529,- euro (betaling in termijnen mogelijk, vraag naar de mogelijkheden)

Online stappenplan "Vitaliteit": 75 euro (stappenplan en feedback per mail, onbeperkt geldig)

Online Vitaliteitscheck: 37,50 euro (online vragenlijst waarnaar persoonlijk advies via mail volgt)


 

 Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.